Kennismaking met onze chef-kok

Volgende footlunch OP zondag 02/11

Onze partners en supporters worden dit seizoen culinair verwend door Kristof Eylenbosch (40) en zijn team van restaurant a’Muze. Tijd voor een kennismaking met de chef-kok, die op zondag 2 november opnieuw achter het fornuis staat voor ons.

Van vader op 3 zonen

Kristof vond zijn passie door mee te rollen in een familieverhaal. “Ik zag thuis niets anders dan horeca. Mijn vader François begon in de jaren tachtig als traiteur aan huis en startte een restaurantje in Appels. Niet veel later verhuisde hij naar onze Salons “Hof ter Meyghem” in Oudegem, waar onze roots liggen. Net als mijn 2 oudere broers ging ik naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Vincent zorgt nu voor de organisatie en het management, Diedrich is de patissier. Het gastronomische restaurant a’Muze in Opwijk, dat in 2012 werd geopend, beschouw ik als mijn baby. Op dezelfde locatie had ik op 19-jarige leeftijd al mijn vroege vuurdoop doorstaan als chef van ons horecaconcept “Teaterhuyse”. De eerste jaren ging ik mij op alle vrije dagen elders bijscholen en verder ervaring opdoen. Mijn allereerste stageplaats was trouwens in Aalst bij chef Luc Van Lierde (Mirage, La Tourbière). Daarna trok ik naar Zuid-Frankrijk en Luxemburg. ”

Leuke sfeer

Dit jaar kwam de vraag om het clubrestaurant van Eendracht Aalst Lede in handen te nemen. “Ik heb er niet moeten over nadenken toen ik gepolst werd door David Pauwels. ‘Tof voorstel! Ambiance!‘, dacht ik. Aan de groei van deze club wil ik graag meewerken en een meerwaarde bieden. Als we hogerop gaan, zullen er automatisch ook meer mogelijkheden komen in het cateringverhaal. We willen de partners en supporters een mooie start van hun voetbalnamiddag bezorgen. Je voelt tot in de keuken dat er een gemoedelijke en ongedwongen sfeer hangt. Voor de positieve reacties die we reeds ontvingen doen we het. De vaste gasten willen mij graag leren kennen, daarom probeer ik bij de volgende Footlunches wat tijd te voorzien tussendoor of na de service. Ik wil mij trouwens ook gaan toespitsen als traiteur voor bedrijven. De komende wedstrijden integreren we het wildseizoen in de menu’s. We zijn trouwens open minded binnen de mogelijkheden die er momenteel zijn. Denk maar aan een winterbarbecue, een buffet of een klassieker.”

Het was zalig, het eten was top en we hadden een fijne voetbalnamiddag. Doe zo voort

– Lutgarde Geeroms

Voetbal op afstand

Voor de foto’s bij dit interview betrad Kristof voor het eerst een voetbalveld en ontmoette hij een andere vakman, Mario Van Den Berghe. “Ik hoop dat onze gasten even tevreden zijn van het eten dan van de staat van deze grasmat. Een sportfanaat kan je mij niet meteen noemen, al heeft dat een logische verklaring. In de weekends kent de drukte bij ons haar hoogtepunt. Voetbal kijken of volgen heeft er dus nooit ingezeten. Al moet ik toegeven dat ik nu op zondagavond toch ga kijken hoe Eendracht Aalst Lede het er vanaf heeft gebracht. Jan Ceulemans en Gilles De Bilde, die vorige maand onze gasten waren, ken ik natuurlijk wel van naam. Tijdens de weken van een EK of WK gaat iedereen automatisch mee in die vibe, maar is het plots ook rustiger op restaurant. Nu heb ik ook mijn voetbalzondagen op Den Iendracht. We zijn vroeg uit de veren om het materiaal in te laden, de tafels te dekken in het stadion en vanaf 11 uur zijn we aan het produceren.”

“Proficiat aan de mensen van de catering en al wie zich er voor inzet. Eten en service in het restaurant: 10/10. Sterk werk!

– Tom Heyvaert

Menu 02/11

De inschrijvingen voor zondag 2 november (wedstrijd tegen White Star Lauwe) staan open. De aftrap is om 14u30, de ontvangst in het restaurant om 11u30. Bekijk hieronder alvast het menu. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 29 oktober via de website of [email protected]

Eendracht – White Star Lauwe

Ontvangst met aperitief (champagne)

a’Muzes 

Panna cotta cremeux de Bourgogne / rode biet / gerookte paling / zuurdesem

Fazantfilet / kastanje / witloof / girolles

Mokka / braambes / pistache

Koffie tijdens de rust

Gerelateerd nieuws